Guidade vandringar

Är ni en grupp som vill boka en guidad vandring?


Känn er varmt välkomna att höra av er, för att diskutera upplägg utifrån era önskemål eller färdigt förslag som presenteras här till höger.


Jag ser fram emot att ta er med ut i vår skånska natur eller varför inte en kulturvandring i Hörby, där vi vandrar i författarinnan Victoria Benedictssons fotspår.


Välkomna!


Hälsar Viktoria Hemmingsson

Auktoriserad SkåneGuide och Friskvårdsguide


Kontaktuppgifter finns här.

SkåneGuide
Victoriavandring

Vad väljer du?


Stenskogen - bland offer, gravar och brott

Följ med på en spännande vandring genom trolska Stenskogen utanför Höör, där nutid vävs samman med historien. Området, som har höga natur- och kulturvärden, är idag ett populärt friluftsområde. Här berättar naturen för oss om den omfattande stenindustri som ägt rum, så långt tillbaka som på 1100-talet. Låt dig omslutas av ett omväxlande landskap och lyssna till målande berättelser om personer från förr. Smaka på naturen i en dryck som bjuds vid något av stoppen under vandringen.Naturvandring

Jag arrangerar gärna en vandring i naturen, kortare eller längre sträcka utifrån er grupps önskemål eller förslag som jag kan ge. Här finns många alternativ och vi diskuterar tillsammans fram ett upplägg som passar er.Victoriavandring (Hörby)

Författarinnan Victoria Benedictsson med pseudonymen Ernst Ahlgren bodde i Hörby under andra halvan av 1800-talet, en tid då byn utvecklades och bl a tåget samt telefonen gjorde sin entré. Var bodde hon, var promenerade hon, vem umgicks hon med, vad finns kvar i Hörby från den tiden? Följ med, så visar och berättar jag!Made in Hörby 

Hur var det att växa upp i Hörby på 70- och 80-talen? Följ med på en guidad promenad där jag ger min bild av hur det var. (Åter-)upplev platser, personer och smakminnen. Växte du inte upp i Hörby väcker den här vandringen troligtvis minnen för dig ändå. Välkommen på en nostalgitripp!Friskvårdsguidning

När tillvaron sätts på prov är naturen en fantastisk plats att söka sig till för att finna lugn och trygghet. Sedan många år har jag själv använt mig av naturen för att få distans till sådant som känts svårt och för att få energi och motivation. Våren 2019 tog jag steget till att gå en kurs för att bli Friskvårdsguide, eftersom jag gärna vill dela med mig till fler personer av vad naturen kan göra för oss.

Jag bjuder med dig på en vandrande Friskvårdsguidning för att i lugnt tempo och med enkla övningar i naturen träna på att medvetet använda de olika sinnena för att finna lugn, fokus och närvaro. Det finns inga krav på att prestera något och du gör bara det som känns bra för dig.


Varmt välkommen att ge dig själv en "naturlig" stund!