Guidade vandringar

Är ni en grupp som vill boka en guidad vandring?


Känn er varmt välkomna att höra av er, för att diskutera upplägg utifrån era önskemål eller färdigt förslag som presenteras här till höger.


Jag ser fram emot att ta er med ut i vår skånska natur eller varför inte en kulturvandring i Hörby, där vi vandrar i författarinnan Victoria Benedictssons fotspår.


Välkomna!


Hälsar Viktoria Hemmingsson

Auktoriserad SkåneGuide och Friskvårdsguide


Kontaktuppgifter finns här.

SkåneGuide
Victoriavandring

VILKET LOCKAR MEST?


Lyktvandring i kvällsmörker

Upplev en magisk mörkervandring! Med hjälp av närvaro i våra sinnen och det varma skenet från fotogenlyktorna navigerar vi oss fram i långsamt tempo. Upplevs naturen annorlunda än i dagsljus och är det andra ljud som hörs? Efter vandringen tänder vi en eld tillsammans för en avslutande samling med något värmande i koppen. 


Stenskogen - bland offer, gravar och brott

Följ med på en spännande vandring genom trolska Stenskogen utanför Höör, där nutid vävs samman med historien. Området, som har höga natur- och kulturvärden, är idag ett populärt friluftsområde. Här berättar naturen för oss om den omfattande stenindustri som ägt rum, så långt tillbaka som på 1000-talet. Låt dig omslutas av ett omväxlande landskap och lyssna till målande berättelser om personer från förr. Smaka på naturen i en dryck som bjuds vid något av stoppen under vandringen.


Victoriavandring (Hörby)

Författarinnan Victoria Benedictsson med pseudonymen Ernst Ahlgren bodde i Hörby under andra halvan av 1800-talet, en tid då byn utvecklades och bl a tåget samt telefonen gjorde sin entré. Var bodde hon, var promenerade hon, vem umgicks hon med, vad kan vi se än idag från den tiden? Promenera i Victorias fotspår och hör berättas om det gamla Hörby.


Made in Hörby 

Hur var det att växa upp i Hörby på 70- och 80-talen? Jag vet för jag var där och bjuder gärna med på en guidad promenad där jag ger min bild av hur det var. (Åter-)upplev platser, personer och smakminnen. Växte du inte upp i Hörby väcker den här vandringen troligtvis minnen för dig ändå. Välkommen på en nostalgitripp!


Torpruiner i Fulltofta


Beskrivning kommerNaturvandring

Jag arrangerar gärna en vandring i naturen, kortare eller längre sträcka utifrån er grupps önskemål eller förslag som jag kan ge. Här finns många alternativ och vi diskuterar tillsammans fram ett upplägg som passar er.